Wednesday, July 25, 2007

Αγώνες


1 Αυγούστου: Τέλος καλό όλα καλά. Σήμερα ολοκληρώσαμε ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Αυτή τη φορά όμως ήμαστε οι πρωταγωνιστές.
Η φετινή ομάδα είχε τόσο καλούς παίχτες που ανέβασαν τον πήχη των αποτελεσμάτων πολύ ψηλά.
Δεν μπορώ να μην τους αναφέρω ξεχωριστά γιατί μου έδωσαν μεγάλη χαρά.
Ο Αντώνης 6 αν και παζάρεψε με το μετάλλιο. Ο Τριαντάφυλλος 8 με φοβερή άνοδο στο τέλος και βασικός παράγοντας της νίκης του ομαδικού. Ο Φάνης 59 με πολλές άκυρες λόγω εκκινήσεων και ενστάσεων, παρ’ όλα αυτά πάλεψε πολύ και ήταν και η ψυχή της νίκης του ομαδικού. Ο Γιώργος Καββάς 80 παρ’ όλα αυτά έκανε δυο πρωτιές όταν είχε τον καιρό του και άλλες τόσες απίστευτες κούρσες. Να μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος είναι ο πιο μικρός σε ηλικία και ότι παιδιά στην ηλικία του σπάνια λαμβάνουν μέρος σε τέτοια πρωταθλήματα. Και τέλος ο Γιώργος Καρυστιναίος που ήταν σε αυτό το παγκόσμιο φανερά πολύ καλύτερος από το προηγούμενο και θα γίνει καλύτερος στο επόμενο.
Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια για την προσπάθεια μου να σας ενημερώνω.
Ευτυχώς όμως είχα βοήθεια σε αυτό γιατί μόνος δεν θα τα κατάφερνα. Ευχαριστώ λοιπόν τον istioploo που με βοήθησε. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον Βαγγέλη τον Καββά που με βοήθησε με τις επισκευές της ομάδας, τον Νίκο τον Καρυστιναίο που με βοήθησε με τα αποτελέσματα και την Μαρία που ανέλαβε την τάξη στα δωμάτια των παιδιών.
Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα, εγώ οδικώς και τα παιδιά και συνοδοί αεροπορικώς.

Από Σαρδηνία με αγάπη.



31 Ιουλίου:
Ήταν μια καταπληκτική μέρα! Πλήρης περιγραφή θα ακολουθήσει μετά το τέλος της σημερινής.



30 Ιουλίου: Αν θα έπρεπε να βάλω έναν τίτλο στη σημερινή ημέρα θα ήταν "'όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται"
Είχε θύελλα! Είχε θύελλα, η μάλλον κάτι παραπάνω "τρίελα"
Ο Αντώνης με το που κατεβήκαμε στον όμιλο δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.
Πέσαμε στη θάλασσα αμέσως μετά την καθημερινή συνάντηση των προπονητών. Μας είπαν ότι θα προσπαθούσαν να κάνουν 4 λίγο πιο μικρές κούρσες από ότι κάνουν συνήθως.
Με το που το ανακοίνωσα στα παιδιά μόνο τα κλάματα που δεν έβαλαν. Έχουμε κουραστεί πολύ, παρ όλα αυτά ακόμα προσπαθούμε.
Όταν έπεσαν τα σκάφη είχε περίπου 20 μίλια, μέχρι την πρώτη εκκίνηση ήταν σταθερά στα 22.
Οι Γιώργηδες δεν πήγαν καλά στην πρώτη κούρσα. Ο Φάνης πήγε μέτρια, αλλά ο Αντώνης και ο Τριαντάφυλλος πέταξαν! Στην δεύτερη είχε από την εκκίνηση μέχρι το τέλος από 24 μέχρι και 30.
Ο Αντώνης μπροστά πάλι τα υπόλοιπα παιδιά μέτρια.
Τέτοιες πλαγιοδρομίες δεν έχω ξαναδεί με οπτιμιστή, εκπληκτικά γκάζια μπορεί να πιάσει ο κουβάς αν τον κουμαντάρει σωστά ο οδηγός του!
Άλλες κούρσες δεν έγιναν, μας έβγαλαν στεριά να περιμένουμε μπας και κόψει αλλά τίποτα δεν άλλαξε.
Όταν αποφάσισαν να ακυρώσουν τον αγώνα είχε 40 μίλια!
Αύριο πάλι!


29 Ιουλίου: Η ημέρα ξεκούρασης ήταν κατά το ήμισυ ξεκούραστη, γιατί τα παιδιά μετά τη μεγάλη επιτυχία τους, είχαν πολλά κέφια.
Αποφασίσαμε πέρα από τις δικές τους επιλογές να τους πάμε και σε κάποιο μνημείο για να γνωρίσουν την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του τόπου. Θέσαμε σαν βασική προϋπόθεση της εξόδου μας να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο στις 17:00 γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε στη μέση του πρωταθλήματος. Άλλη σημαντική παράμετρος που θέσαμε ήταν καμία διαδρομή να μην υπερβαίνει τα 30-40 λεπτά για να μην κουράσουμε τους πρωταθλητές κόσμου.
Ξεκινήσαμε στις 9 με προορισμό την ιστορική πόλη του Κάλιαρι που στεγάζετε μέσα στο μεσαιωνικό κάστρο. Η απόσταση από το ξενοδοχείο 15 χιλιόμετρα. Στο δρόμο αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε γιατί για καλή μας τύχη πέσαμε σε παραδοσιακό γάμο της Σαρδηνίας και δεν θέλαμε να τον χάσουμε με τίποτα. Μικρό δείγμα του τι είδαμε φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες του σχετικού άλμπουμ. Φτάσαμε στην ιστορική πόλη του Κάλιαρι σε χρόνο ρεκόρ και για την επόμενη μιάμιση ώρα επισκεφτήκαμε μοναδικά μνημεία που περιλάμβαναν τα αρχαία τείχη, τον πύργο ελεφάντων, υπόγεια κρύπτη 2000 ετών στο υπόγειο ενός καταστήματος, τον καθεδρικό ναό, την κεντρική πλατεία και τα στενά της πόλης που κατοικείται στο σύνολό της.
Επόμενος προορισμός οι νεροτσουλήθρες που ήταν κοντά στο ξενοδοχείο και ήταν η επιλογή των παιδιών. Για τις επόμενες δυο ώρες ξεφάντωσαν με την ψυχή τους και δεν υπήρξε κάποια διαδρομή που να μην δοκιμάσουν.
Φανερά ικανοποιημένοι με τη μέρα μας επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο στην ώρα μας για ξεκούραση φαγητό και πάλι ξεκούραση για να είμαστε πανέτοιμοι αύριο.
Από Σαρδηνία με αγάπη.









28 Ιουλίου: Ναι καλά το ακούσατε!
Έγινε το απίστευτο, σήμερα γράφτηκε ιστορία.
Η ελληνικη ομάδα, με μια και μόνο προπόνηση,
κέρδισε τους περσινούς παγκόσμιους πρωταθλητές.
Το πρωί που ξυπνήσαμε όλοι είχαμε μια μικρή υποψία.
Δεν ξέραμε τι θέση θα πάρουμε αλλά ξέραμε ότι θα ζορίζαμε αρκετές ομάδες.
Ο καιρός ήταν καλός ο αέρας από 300 στα 10 μίλια. ξέραμε ότι όσο θα περνούσε η μέρα θα ανέβαινε σε ένταση.
Τα σκάφη όλα στο νερό στην ώρα τους.
Ο πρώτος μας αγώνας ήταν με την Ισπανία. Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε γιατί μετά παίζαμε με Αργεντινή.
Κερδίζουμε την Ισπανία σχετικά άνετα και ο αγώνα με την Αργεντινή εξελίσσετε σε θρίλερ αφού η νίκη έρχεται κυριολεκτικά πάνω στον τερματισμό με τον Τριαντάφυλλο να καθυστερεί τους Αργεντινούς όσο έπρεπε για να περάσουν οι δικοί μας.
Τα παιδιά έχουν πάρει τα πάνω τους και κάνουν ωραία κόλπα!
Μετά έχουμε ματς με την Κροατία. Ξεκινήσαμε δυναμικά, μα μια απρόβλεπτη αλλαγή από αριστερά μας κάνει να χάνουμε προς στιγμήν.
Τελευταίο καβατζάρισμα για όρτσα και τερματισμό γυρνάει ο Αντώνης πίσω και βοηθαει λίγο την ομάδα. Αποστολή εξετελέσθη. Πάνε και αυτοί.
Επόμενος αγώνας με το αστέρι της διοργάανωσης την Σιγκαπούρη! Αν κερδίσουμε πάμε κατευθειαν τελικό και πάμε για το χρυσό ή το αργυρό.
Ξεκινάει ο αγώνας και χάνουμε την εκκίνηση. Παρ’ όλα αυτά έχει φρεσκάρει ο καιρός και μας αρέσει πολύ! Ο Καρυστιναίος ξεγλιστράει και καβατζάρει την σημαδούρα πρώτος. Η υπόλοιπη ομάδα πιο πίσω και για εκείνη τη στιγμή χάναμε. Έρχονται τα πρίμα ο Καρυστιναίος ακόμα πρώτος και οι υπόλοιποι δικοί μας πιέζουν αφόρητα από πίσω τους Σιγκαπουρέζους. Ένας από αυτούς δεν αντέχει είναι απρόσεκτος σε μια σπιλιάδα και τουμπάρει. Παρ' όλα αυτά ακόμα χάνουμε.
Τελευταίο όρτσα χάνουμε αλλά έχουμε φτάσει πολύ κοντά, και λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό ο Τριαντάφυλλος βρίσκει την ευκαιρία και παίρνει φάουλ για τον κανόνα 13 από έναν αντίπαλο. Η νίκη είναι μεγάλη. Έχουμε πάρει ήδη την δεύτερη θέση και περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας στον τελικό.
Ο αέρας έχει ανέβει στα 20 μίλια με σπιλιάδες πολύ παραπάνω!
Μετά από κάμποσους αγώνες βγαίνει το Εκουαδόρ τρίτο και η Σιγκαπούρη ξανά αντίπαλος μας στον μεγάλο τελικό! Έχει θύελλα! Ο Γιωργάκης ο Καββάς δεν αισθάνεται πολύ άνετα και έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται. Τον κάνω αλλαγή με τον Καρυστιναίο ο οποίος μου υπόσχεται ότι θα τα δώσει όλα στο κρέμασμα.
Για να πάρουμε τον τελικό πρέπει να κάνουμε 2 νίκες.
Και ο πρώτος αγώνας ξεκινάει.
Χάνουμε πάλι το πλεονεκτημα της εκκίνησης, κρέμασμα φουλ. Καβατζάρουμε καλά! Τα παιδιά έχουν τόσο καλή ψυχολογία που δεν τους πιάνει τίποτα! Κερδίζουμε το πρώτο ματς στα τελευταία όρτσα και μέχρι τον τερματισμό παίζονταν όλα. Ο Αργεντινός προπονητής της Σιγκαπούρης έχει βγάλει αφρούς!
Πάμε για την δεύτερη την οποία την χάνουμε στον πόντο!
Και έχουμε λοιπόν και οι δυο από μια νίκη! Κανονικό ντέρμπι,
Ξεκινάει η τρίτη, χάνουμε πάλι την εκκίνηση ο Αντώνης φεύγει για δεξιά ο Φάνης παίζει κέντρο ο Τριαντάφυλλος αριστερά και ο Γιωργάκης ο Καββάς έχει μείνει λίγο πίσω και προσπαθεί να ξεμπλοκαριστεί. Στη σημαδούρα έχουμε πρώτο τον Αντώνη τρίτο τον Φάνη τέταρτο τον Τριαντάφυλλο και τελευταίος είναι ο Γιώργος! Ο αέρας πολύς, χτυπάει και 28 στη σπιλιάδα.
Κάνουμε κάτι πρίμα απίστευτα. Σχεδόν έχουμε κερδίσει.
Τελευταία όρτσα για τερματισμό κάνει αλλαγή δεξιά και ανοίγουμε την διαφορά έχουμε 1,2,5,6 , ο Αργεντινός πριν τερματίσουμε ακόμα έχει αρχίσει να σηκώνει άγκυρα και έχει βάλει πορεία για το λιμάνι!
Το ακατόρθωτο έγινε. Πέντε ελληνόπουλα με μια προπόνηση ομαδικού πήραν το Παγκόσμιο.
Ότι άλλο και να πούμε θα χαλάσει την ομορφιά της στιγμής!
Παρ' όλα αυτά το πρόγραμμα μας δεν σταματά. Αύριο έχει ρεπό και από μεθαύριο πάλι αγώνα.
Από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο ομαδικό του 2007 καληνύχτα!



27 Ιουλίου: H σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή!
Σπάσαμε την ατυχία των δυο περασμένων χρόνων και μπήκαμε επιτέλους στο ομαδικό.
Στο ομαδικό μπαίνουν οι 16 καλύτερες ομάδες, με βάση τον συνολικό βαθμό που συγκεντρώνουν, οι τέσσερις καλύτεροι αθλητές, στις πέντε πρώτες ιστιοδρομίες.
Χθες ήμασταν 18οι γιατί οι τρεις αθλητές μας είχαν από μια πρόωρη εκκίνηση ο ένας ακυρώθηκε μετά από την ένσταση και ο άλλος έφαγε 5 βαθμούς ποινής για την σφυρίχτρα.
Σήμερα τα παιδιά είχαν να κάνουν την υπέρβαση και τα κατάφεραν. Με σταθερές ιστιοδρομίες καταταχτήκαμε 13οι και έτσι αύριο θα τρέξουμε με τους Ισπανούς στην πρώτη μας μονομαχία. Σήμερα ήταν πολύ συγκεντρωμένα και έφεραν τα αποτελέσματα που έπρεπε.
Δυστυχώς δεν έγινε άλλη κούρσα για να μπορέσουμε να πετάξουμε μια και να δούμε την ομάδα πιο ψηλά στη λίστα του ατομικού, μιας και χρειάζονται 6 για να διώξεις την 1η και 12 για να διώξεις 2
η.
Πολύ ήπιες οι σημερινές συνθήκες στην πρώτη ιστιοδρομία. Στα μέσα της δεύτερης ο αέρας έσβησε εντελώς και έτσι έγινε αναγκαστικά διακοπή στην ένα και οι στόλοιοδηγήθηκαν στη στεριά.
Από Σαρδηνία με αγάπη.



26 Ιουλίου: Το πρωί που φύγαμε από το ξενοδοχείο φυσούσε, μέχρι να πέσουμε στη θάλασσα η γνωστή μπουνάτσα και σε μισή ώρα μέσα ο καιρός πάλι τούμπα από 150 μοίρες.
Τριμμάραμε πανιά και ψυχολογία και ξεκινήσαμε.
Τώρα έχουν τελειώσει όλα είμαι και περιμένω έξω από την αίθουσα των ενστάσεων και κάνω τον απολογισμό μου. Όλα τα παιδιά έκαναν κάτι καλό και κάτι κακό.
Ο Τριαντάφυλλος μια 2 και μια έξω στην εκκίνηση. Ο Γιώργος ο Καββάς μια πρωτιά και μια έξω στην εκκίνηση. Ο Καρυστιναίος μια 10 και μια έξω στην εκκίνηση. Ο Φάνης μια 9 στην πρώτη και μια 17 στη δεύτερη αλλά του έχουν ένσταση και τέλος ο Αντώνης που έφερε δυο μπακ.
Ο Φάνης είναι σίγουρο ότι θα χάσει την ένσταση! Μακάρι όχι βέβαια αλλά θαύματα δεν γίνονται.
Η πρώτη κούρσα που θα γίνει αύριο θα είναι πολύ καθοριστική γιατί θα βγάλει της 16 ομάδες του ομαδικού που θα γίνει μεθαύριο.
Αυτά από την αγχωμένη ομάδα της Σαρδηνίας.



25 Ιουλίου: Η μέρα μου ξεκίνησε νωρίς το πρωί πριν ξυπνήσουν τα παιδιά και πήγα στον όμιλο να κάνω το τελικό τσεκάρισμα στα σκάφη. Το ήξερα ότι θα είχε αέρα και ήθελα να μην αφήσω τίποτα στην τύχη του.
Η εκκίνηση ήταν προγραμματισμένη για της 2:00 οπότε τα παιδιά θα κοιμόντουσαν λίγο παραπάνω.
Η κρίσιμη ώρα είχε έρθει, δίνω τελευταίες οδηγίες και φεύγω με το φουσκωτό να δω τον καιρό ενώ τα γκρουπ είχαν αρχίσει να πέφτουν στη θάλασσα. Ώσπου να τριμμάρω τον Αντώνη έχουν έρθει και οι υπόλοιποι και τσεκάρουμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ καιρό και ρεύμα.
Περίπου 20 λεπτά πριν το πρώτο σήμα ο Φάνης μου γκρινιάζει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κατάρτι του. Τσεκάρω και βλέπω το πρώτο απρόοπτο, σπασμένη σκάντζα. Τρέχω, φέρνω, αλλάζω και όλα έτοιμα!
Ο καιρός δείχνει να συμφέρει δεξιά, έχουμε έρθει υπερβολικά κοντά στη στεριά και όλες οι σπιλιάδες είναι από εκεί. Το μόνο που μένει είναι να πέσει και η σταβέντο για να βγάλουμε το πλάνο της κούρσας.
Το πλάνο για την πρώτη κούρσα ήταν εκκίνηση από το πλοίο και μετά από 50 μέτρα και αφού πάρουν φάτσα τακ και κάρφωμα δεξιά. Ο Αντώνης, ο Τριανταφυλλος, και ο Καρυστιναίος το ακολούθησαν πιστά και καβάτζαραν 5, 3 και 8 αντίστοιχα. Ο Φάνης έφυγε λίγο πιο σταβέντο και καβάτζαρε στο 10 και ο Γιώργος αρκετά πιο πίσω.
Τελικά στον τερματισμό ο Αντώνης έκανε μια φοβερή κούρσα και τερμάτισε δεύτερος, ο Τριαντάφυλλος έμεινε στο 11 γιατί αναγκάστηκε πάνω στην νούμερο ένα να κάνει ποινή και ο Καρυστιναίος τερμάτισε 25 γιατί στα δεύτερο όρτσα έμεινε από δυνάμεις. Ο Φάνης στο 15 ο Γιώργος πιο πίσω.
Ο καιρός έχει φρεσκάρει κι άλλο. Έχει σταθερά 20 μιλιά και στην σπιλιάδα πάνω από 25.
Ξεκινάει η δεύτερη που το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι έχει ανέβει η σταβέντο και συμφέρει πιο κάτω η εκκίνηση.
Όλοι είναι πιο κουρασμένοι και τα αποτελέσματα αντίστοιχα. Ο Αντώνης τερμάτισε 6 οι άλλοι πιο πίσω.
Φύγαμε από τον όμιλο τελευταίοι γιατί ο Αντώνης είχε δυο ενστάσεις μια από τον καταμετρητή γιατί δεν είχε δέσει την σφυρίχτρα και μια από έναν Πορτορικανό για κανόνα 10 στην εκκίνηση της δεύτερης κούρσας.
Ο Πορτορικανός την απέσυρε αλλά έφαγε πέντε βαθμούς ποινής για την σφυρίχτρα.
Τέλος καλό όλα καλά είχαμε μια μέτρια πρώτη μέρα που όμως δεν μας άφησε στεναχώρια.
από
Σαρδηνία με αγάπη.

5 comments:

BPly said...

Καλημέρα σε όλους σας. Να ευχηθούμε καλούς αέρηδες και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας.
ΝΟΛ

ariel said...

Καλή επιτυχία !!! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ.

a-blade said...

Βαγγέλη καλημέρα,
Γράψε και τις γενικές θέσεις των μικρών γιατί δεν βρίσκω ενημέρωση πουθενά.
Καλή Επιτυχία σε όλους!!!

alexandra said...

kalh epityxia paidakia!!!!tria...antwnh...fanh...giwrgides>>>>to exete!!!!kalo koyragio...sas parakoloythoume kathimerina!!!

sailgirl said...

ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!!!!